Alain Heeren

Als het veld maar groot genoeg is, kán er veel: zélfs een kinderbingo

Wat kun je nog organiseren in je buurt, op deze gehandicapte Koningsdag, met al die beperkingen. Nou, best nog wat, als je het een beetje creatief en verstandig aanpakt. Dat deden Amy, Alice en Eefje: drie leerlingen van het Augustinianum. Ze kozen op landgoed Eikenburg een groot veld uit en zetten samen met de lokale scouting een middag vol spelletjes op….

Voor het vak levensbeschouwing kreeg de havo-klas van Amy, Alice en Eefje de opdracht om iets te organiseren dat impact maakt op jonge mensen. Heel veel viel er natuurlijk niet te organiseren, maar Koningsdag bood met alle beperkingen tóch een kans om iets leuks voor kinderen te doen. En op landgoed Eikenburg heb je dan ook meteen een veld, waarop dat dan veilig kan. 


Samen met de scouting Pere Kersten Stratum werd voor deze Koningsdag een traditionele spelletjesdag opgezet, waar kinderen zich konden opmaken voor klassiekers als zaklopen, koekhappen, maar ook moderner vermaak als een silent disco, een bingo en een AH-moestuintjes-wandelroute.

Klinkt allemaal heel veilig en onschuldig. Toch kwamen de boa's een aantal keer langs om te controleren of het niet uit de hand liep, die kinderbingo. "Het was gelukkig allemaal in orde', lacht Eefje. "Maar we hebben dan ook onze maatregelen genomen en ouders gevraagd wat afstand te houden. En die kinderen mogen natuurlijk onder de 12 bij elkaar komen."

Laat je reactie achter