advertentie Banner Siteli

Studio040

Almonte neemt 'met pijn in 't hart' afscheid van sporthal Eckart

'Met pijn in het hart' hebben leden van de Eindhovense basketbalclub Almonte afscheid genomen van hun geliefde sporthal Eckart. 45 jaar was de vereniging actief in de hal, die later dit jaar wordt gesloopt.

"Het heeft enorme impact op de club. Dit was ons thuishonk, met een eigen kantine en vergaderruimte. We zijn verankerd in de wijk Eckart", reageert Monique Warrink van Almonte.

De club moet nu noodgedwongen verhuizen naar een sporthal in de Achtse Barrier in Woensel-Noord. Almonte moet de zaal daar huren en samen delen met andere sportclubs. Warrink: "Dat is een ramp. Veel weten we nog niet. Wanneer we erin kunnen, en hoe vaak we de hal kunnen gebruiken. Als alles tegenzit, kunnen we pas twaalf dagen voor aanvang van het nieuwe seizoen in september trainen in de hal. We kunnen ons dan nauwelijks voorbereiden."

Ook financieel heeft de verhuizing de nodige gevolgen voor Almonte, een vereniging met een kleine 350 leden. "We moeten gaan huren. Bijna al onze contributie-inkomsten gaan dan naar die huur. In sporthal Eckart hadden we nog eigen inkomsten, met de verkoop van drank in de kantine en het verhuren van de hal. Dat valt allemaal weg. Financieel een flinke uitdaging", zegt Warrink.

Sporthal Eckart gaat tegen de vlakte, om daarmee ruimte te maken voor nieuwbouw van basisschool Tweelingen, kinderopvang en een bijbehorende gymzaal.

Laat je reactie achter