advertentie Banner Profile Mekkes

Ryanair Vliegtuig Eindhoven Airport Studio040 / Marco de Gier

Airport: Ook in zomer 2020 nog late vluchten

Op Eindhoven Airport landen komende zomer nog steeds vliegtuigen na elf uur 's avonds. Dat meldt de luchthaven.

In het adviesrapport van de commissie Van Geel is afgesproken dat er vanaf de zomer 2020 niet meer 's avonds laat gevlogen mag worden. Het rapport kwam tot stand met inbreng van onder meer omwonenden, regiogemeenten en milieuorganisaties. 

'Streven niet haalbaar'

Maar dat doel is niet haalbaar, laat Eindhoven Airport weten. 'Dit streven bleek niet realistisch binnen een te kort tijdsbestek waarin de luchtvaartmaatschappijen hun internationale vliegschema’s tot stand moeten brengen. Dit proces bestrijkt een langere periode en is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van slots op de diverse internationale luchthavens waarop deze maatschappijen vliegen', aldus het regionale vliegveld.

Volgens Eindhoven Airport worden afspraken over start- en landingstijden ruim vooraf bepaald. 'Deze rechten zijn op Europees niveau wettelijk bepaald. De luchthaven is niet bevoegd om deze rechten eenzijdig in te trekken', schrijft Eindhoven Airport.

De luchthaven zegt zich nu in te spannen om er in ieder geval voor te zorgen dat er geen late vluchten meer zijn ná het zomerseizoen van 2020.

Laat je reactie achter