Geldrop NH Hotel migranten AZC arbeidsmigranten Facebook / Willen we dit wel

Actie tegen komst arbeidsmigranten naar Geldrop

Geldroppenaren hebben spandoeken opgehangen bij het NH Hotel tegen de mogelijke komst van arbeidsmigranten en asielzoekers.

Bij inwoners is namelijk onrust ontstaan naar aanleiding van een anonieme brief op de Facebookpagina "Willen we dit wel".  Daarin staat dat het verkochte NH Hotel eind maart 2020 over wordt genomen door een onbekende eigenaar. De nieuwe eigenaar zou volgens de brief van plan zijn om in het voormalige hotel 200 arbeidsmigranten en mogelijk later ook asielzoekers te plaatsen. 

Dit terwijl er volgens de brievenschrijver(s) in Geldrop meer dan genoeg jongeren zijn die op een huurhuis wachten en oudere mensen die jaren moeten wachten op een plek in een zorginstelling. Daarom zou het hotel voor die mensen gebruikt moeten worden en niet voor arbeidsmigranten en asielzoekers.

Overlast
Volgens "een aantal bezorgde mensen uit Geldrop" zou de komst van arbeidsmigranten en asielzoekers voor de nodige overlast zorgen. Alleen al in 2018 zouden er landelijk 4600 incidenten zijn geweest. Dit terwijl de politie in Geldrop al is onderbemand volgens de actievoerders en als gevolg van de komst van migranten de onrust in andere delen van de stad zou toenemen omdat de agenten te druk zouden zijn met de 200 nieuwkomers. 

De actiegroep achter de brief geeft tot slot aan dat ze geen haat willen zaaien, maar willen waarschuwen. Daarnaast hopen de bezorgde burgers dat de gemeente Geldrop een betere bestemming vindt voor het NH Hotel. 

Laat je reactie achter