Facebook / Politie Eindhoven

Achtervolging eindigt met botsing tegen appartementencomplex

Een wilde politieachtervolging door Woensel-Noord is in de nacht van zaterdag op zondag geëindigd met een botsing tegen een appartementencomplex aan de Sonseweg in Eindhoven. De bestuurder van de bestelbus probeerde nog te voet te ontkomen, maar werd snel aangehouden.

De politie wilde het voertuig controleren, maar het stopteken werd genegeerd door de bestuurder. Vervolgens ging hij er op hoge snelheid vandoor. Daarop werd de achtervolging ingezet door de agenten.

De bestelbus scheurde op hoge snelheid door onder meer parken en over voetpaden in een poging te ontkomen. Via de wijken Vaartbroek en Eckart eindigde de achtervolging uiteindelijk met een botsing tegen een flatgebouw aan de Sonseweg. 

De verdachte ging er vervolgens te voet vandoor, maar kon snel aangehouden worden met behulp van een oplettende burger. Waarom de bestuurder op de vlucht sloeg is nog onbekend. 

De politie vermoedt dat de bestuurder nog meer schade heeft aangericht tijdens zijn vluchtpoging en roept mensen die schade hebben geleden op zich te melden.

Laat je reactie achter