Studio040

Gezellig ABBA-weekend - maar zonder meezingen

In cultuurcentrum Hofdael in Geldrop wordt een ABBA-weekend georganiseerd met een film en met liedjes van ABBA. Alleen: meezingen mag niet, vanwege de coronamaatregelen.

Het ABBA-weekend is een onderdeel van de thema weekenden die Hofdael elk jaar organiseert. In het voorjaar gaat het altijd over een bepaald land dat in de belangstelling staat. In het najaar wordt er iets met muziek gedaan. Dit weekend dus ABBA.

Op vrijdagavond is een diner met muziek van een DJ en een optreden van drie zangeressen die live ABBA liedjes zingen. Meezingen mogen de gasten natuurlijk niet vanwege de maatregelen. De film Mama Mia wordt na het eten vertoond. Alleen mensen die voor zowel het diner als de film hebben gereserveerd kunnen die zien en zitten tijdens het diner al in de filmzaal. Gasten die alleen maar komen eten zitten in een aparte ruimte, de foyer. Tijdens de pauze van de film is er opnieuw een klein optreden van de zangeressen.   

Zondagmiddag is een workshop voor mensen die willen leren hoe ze goed muziekteksten kunnen schrijven. Na het schrijven worden de liedjes opgevoerd door het zangtrio. De DJ is hierbij ook aanwezig voor achtergrondmuziek. 

Aanvankelijk was het plan dat erop zaterdag ook een heel programma zou zijn. Dit is wegens de coronamaatregelen afgelast.

Alle plekken voor vrijdag zijn vergeven. Voor de workshop op zondag zijn nog een paar plaatsen over. De reservering kan worden doorgegeven via de website van Hofdael, https://www.hofdael.nl/.

Laat je reactie achter