Catharina Ziekenhuis

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt verder

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in de regio, is na vorige week verder gestegen.

In totaal liggen er 116 mensen met het virus in de drie ziekenhuizen in de regio. Dat zijn er tien meer dan een week eerder.

Die toename is voornamelijk zichtbaar bij heb Catharina Ziekenhuis. Daar liggen deze week 69 personen, tien meer dan vorige week. Met name de laatste dagen was het druk in het ziekenhuis. Maandag en dinsdag kwamen er in totaal 25 coronapatiënten bij in het ziekenhuis.

“Voor ons is de toename onverklaarbaar”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. “We willen mensen vragen zich aan de maatregelen te houden, want het gaat nog steeds niet de goede kant op.”

Bij het Maxima Medisch Centrum is de situatie deze week vergelijkbaar met een week eerder. Er liggen 33 coronapatiënten in het ziekenhuis waarvan er acht op de intensive care liggen. Dat is één coronapatiënt minder dan een week eerder maar één patiënt op de IC méér.

Ook in het Sint Anna Ziekenhuis is er wat betreft corona weinig veranderd ten opzichte van een week eerder. In het ziekenhuis in Geldrop liggen veertien coronapatiënten waar van drie op de IC. Daarmee ligt er zowel op de cohortafdeling als op de IC-afdeling van het ziekenhuis een patiënt meer dan vorige week.

Vertekend beeld
Niettemin is de druk op het zorgpersoneel in het ziekenhuis, groot. Dat meldt een woordvoerder van het Sint Anna. “De cijfers kunnen een vertekend beeld geven van de werkelijke druk op de zorg. We hebben namelijk veel ernstig zieke patiënten die geen corona hebben maar wel intensieve zorg nodig hebben”, laat de woordvoerder weten.Laat je reactie achter