MMC

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen regio Eindhoven stijgt weer

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in en rond Eindhoven is deze week opgelopen in vergelijking met een week eerder.

In totaal liggen er 93 coronapatiënten in de ziekenhuizen in de regio. Dat zijn er 9 meer dan een week eerder toen er 84 patiënten met het virus waren opgenomen.

Die stijging vindt vooral plaats in het Catharina Ziekenhuis, dat vorige week al liet weten een stijging van het aantal coronapatiënten te verwachten. In het CZE liggen 57 patiënten met het virus, van hen liggen 9 op de intensive care (IC). Van die 57 patiënten kwamen er gisteren 13 binnen op één dag.

MMC
In het Maxima Medisch Centrum is de situatie minder penibel. In het ziekenhuis liggen 24 coronapatiënten. Vier minder dan een week eerder. Van die 24 liggen 7 mensen op de IC. Daarnaast zijn er nog 12 mensen opgenomen in het ziekenhuis die ervan worden verdacht het virus te hebben. Zij wachten nog op een testresultaat.

In het St. Anna Ziekenhuis is het aantal coronapatiënten wel opgelopen. Daar lagen een week eerder negen mensen met corona in het ziekenhuis. Inmiddels zijn dat er twaalf, drie van hen liggen op IC.


Laat je reactie achter