MMC

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen loopt rap op

Het aantal coronapatiënten dat in de ziekenhuizen in de regio wordt behandeld, loopt hard op. Dat laten het Catharina Ziekenhuis, het Maxima Medisch Centrum en het St. Anna Ziekenhuis weten aan Studio040.

In het Catharina Ziekenhuis liggen woensdag 46 mensen met het coronavirus. Van hen liggen 33 op de verpleegafdeling en dertien op de intensive care.

Het is een forse stijging in vergelijking met vorige week. Toen liet het ziekenhuis weten dat er 25 coronapatiënten behandeld werden. Van hen hadden er toen zeven intensieve zorg nodig.

In het Maxima Medisch Centrum liggen al bijna even veel patiënten met Covid-19. In totaal liggen er 41 coronapatiënten in het ziekenhuis. Een week eerder waren dat er nog zeventien.

Toename IC minimaal
De stijging van het aantal coronapatiënten bij het MMC is vooral merkbaar op de verpleegafdeling. Op de intensieve zorgafdeling van het ziekenhuis is er in vergelijking met vorige week maar één patiënt bij gekomen. Er liggen nu zeven mensen met corona op de IC van het MMC.

St. Anna
Bij het St. Anna Ziekenhuis is de situatie wel nog vergelijkbaar met die van een week eerder. In totaal liggen er nu 8 corona patiënten. Dat is er één minder dan een week eerder. Van die acht liggen er drie op de IC, dat zijn er wel twee meer dan vorige week. Vijf patiënten liggen op de verpleegafdeling.

Extra bedden
St. Anna laat weten dat het aantal coronapatiënten volgende week wel kan oplopen. Dan komen er vier bedden voor coronapatiënten bij op de verpleegafdeling.

Die toename van coronabedden heeft ook gevolgen voor de reguliere zorg die het ziekenhuis kan bieden. Volgende week zullen daarom een aantal operaties worden uitgesteld. Eerder lieten het Catharina Ziekenhuis en het MMC al weten reguliere zorg af te schalen.

Laat je reactie achter