advertentie Banner Profile Mekkes

RIVM

Aantal besmettingen in Eindhoven stijgt met 13

In Eindhoven zijn er 68 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er dertien meer dan een dag eerder. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

In Geldrop-Mierlo is er één besmetting bijgekomen, wat het totaal op negen brengt. Ook in Waalre is er een coronapatiënt bijgekomen waarmee daar drie besmettingen zijn. In Nuenen is het aantal besmettingen met vier gelijk gebleven. Het aantal besmettingen in Best steeg met drie naar zeventien in totaal. Veldhoven telt veertien coronapatiënten, één meer dan Son en Breugel. In Valkenswaard zijn er acht besmettingen geconstateerd.

Voor Eindhoven betekent het aantal coronapatiënten zo goed als een verdubbeling in drie dagen tijd. 21 maart was er spraken van 35 besmettingen in de gemeente.

Toch is het aantal besmettingen een lager dan in Tilburg en Breda, waar er respectievelijk 211 en 167 mensen het virus onder de leden hebben. Den Bosch heeft 67 besmettingen. Bovendien wonen er meer mensen in Eindhoven, waardoor het relatieve aantal besmettingen hier een stuk lager ligt. Zo zijn er in Tilburg op de 100.000 inwoners 97 besmettingen en in Breda 91 besmettingen. Den Bosch telt op de 100.000 inwoners 43 besmettingen. Eindhoven telt op de 100.000 ‘slechts’ 29 besmettingen.

Laat je reactie achter