Monique de Kort

Aanstaand Kamerlid De Kort wil jongere generatie helpen

Daan de Kort rond zijn laatste taken als wethouder van Veldhoven af, want hij mag zijn spullen pakken en zijn carrière voortzetten in Den Haag. "Ik ben al twee dagen aan het zweven. Ik vind het super gaaf dat ik dit mag doen."

De VVD'er wil zich als twintiger inzetten voor de jonge generatie. "Ik ben een van de jongste in de Kamer. Ik kom uit een innovatieve regio. Ik wil jongeren en de Brainport-regio op de kaart zetten." 

Gratis parkeren
De wethouder zit al sinds zijn 18e levensjaar in de Veldhovense politiek. Hij heeft zich onder andere ingezet om parkeerplaatsen met blauwe zones in het City Center mogelijk te maken.

Al lange tijd klaagden winkeliers bij de gemeente over het betaald parkeren. Het zou hen klanten kosten. "Je straft je klant eigenlijk al voordat ze überhaupt bij je in de winkel zijn geweest. Lijkt mij niet de bedoeling", aldus Jean-Paul van de Tillaar, voorzitter winkeliersvereniging.

De Kort is dan ook geen onbekende in de stad. Tijdens zijn dagelijkse wandeling spreken omstanders hem aan. "Daan gefeliciteerd hé, heel veel succes in Den Haag", begroet een bezoeker van het City Center de toekomstige Kamerlid. De Kort zelf heeft er veel zin in, maar gaat het persoonlijke contact met de bewoners van Velhoven misschien wel missen. De VVD'er: "Maar voor Veldhoven en de regio is het goed om een link te hebben naar de Tweede Kamer."

Laat je reactie achter