De politie onderzoekt de ontploffing aan de Moreelselaan Sem van Rijssel | SQ Vision

Aanslag op huis waarbij tiener zwaargewond raakte: 1,5 jaar en tbs geëist

Tegen een jongen van 18 uit Helmond is anderhalf jaar jeugdgevangenis en jeugd-tbs geëist, omdat hij vorig jaar juli een huis in Eindhoven in brand zou hebben gestoken.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) bij de rechtbank in Den Bosch is drievoudige poging tot moord bewezen, omdat de verdachte wist dat er mensen in de woning aan de Moreelselaan in Eindhoven waren. De brand is gesticht met een cobra (illegaal zwaar vuurwerk) en benzine, zo stelt het OM.

Levensgevaarlijk gewond
Eén van de bewoners, een jongen van zestien, raakte levensgevaarlijk gewond. Hij werd wekenlang kunstmatig in slaap en aan de beademing gehouden in een ziekenhuis. het slachtoffer hield aan de aanslag ernstige brandwonden over en en kon maanden later nog niet lopen. Zijn moeder en zusje kwamen met de schrik vrij. Hun huis werd zwaar beschadigd, was lang dichtgespijkerd en wordt sinds kort woonklaar gemaakt. Het getroffen gezin zal er echter niet terugkeren.

Ruzie
De bewoners van het huis werden in de nacht van 20 op 21 juli vorig jaar opgeschrikt door een knal, brand en rook. Dat kwam door een brandbom die bij de hoekwoning naar binnen was gegooid. De verdachte uit Helmond was tot deze daad gekomen, omdat hij ruzie zou hebben gehad met de jongen die in het huis woonde, zo is uit onderzoek gebleken.
Volgens het OM was er ook iemand anders betrokken bij de aanslag, zo bleek uit camerabeelden. De politie heeft deze persoon nog niet kunnen vinden.

Explosie

Het tweetal was met een opvallende scooter naar de Moreelselaan gereden. De verdachte zat achterop en liep met een voorwerp naar het huis. Binnen een minuut keerde hij terug, waarna de explosie en de brand ontstonden. Daarna gaan ze er beiden met de scooter vandoor. De andere verdachte, die dus nog spoorloos is, droeg een opvallende helm, broek en schoenen. De Helmonder wil niets kwijt over de handlanger.

Laat je reactie achter