Tom Vogels | Studio040

Aanpak bestrating Judealaan laat op zich wachten

Het duurt nog even voor de bestrating van de Judealaan in Eindhoven wordt aangepakt. Bewoners klagen al jaren over de boomwortels die voor schade zorgen. Volgens het stadsbestuur is de gemeente bezig om het probleem op te lossen, maar dat heeft tijd nodig.

Oppositiefractie LPF vroeg dinsdagavond aan wethouder Rik Thijs of de werkzaamheden binnenkort al kunnen beginnen, omdat er veel overlast wordt ervaren. Maar volgens de wethouder moeten er eerst nog aardig wat stappen worden gezet. “De overlast snappen wij, en dat vinden we heel vervelend. Maar we willen dit wel gedegen doen. Het is niet een klus van twee weken.” 

Scan bomen
In maart zijn er eerst gesprekken met bewoners. Ook moet er een scan van de bomen komen: mogen ze blijven staan of moet ze worden gekapt. Als de bomen tegen de grond gaan, moet er ook een kapvergunning komen. Vervolgens wordt er gesproken over het ontwerp en volgt er een aanbesteding. De uiteindelijk aanleg van de nieuwe bestrating vormt het sluitstuk.

Zorgvuldigheid
Thijs: “Zorgvuldigheid is echt het uitgangspunt. We hebben geleerd bij de herinrichting van de Vestdijk wat er kan gebeuren als we niet zorgvuldig zijn. We willen iets moois neerzetten, in samenspraak met de bewoners

Laat je reactie achter