Politie Eindhoven

Aanhouding in centrum Eindhoven levert agent nat pak op

Twee jongens zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in het centrum van Eindhoven na een achtervolging. Bij die politieachtervolging heeft een agent een nat pak opgelopen. Het gearresteerde duo wordt ervan verdacht dat ze een woningraam hebben vernield.

Dat meldt de politie zondag op Facebook. 

Rond 02:40 uur kwam een melding binnen bij de politie. Een oplettende burger zou hebben gezien hoe de twee jongens een ruit van de woning naast hem hadden vernield. Daarna waren de verdachten weggerend richting de Dommel. Met meerdere eenheden ging de politie naar ze op zoek.

Tijdens de zoektocht zagen agenten twee jongeren wegrennen die aan het signalement voldeden. Een politieagent besloot de achtervolging te voet in te zetten. In een poging om aan de politie te ontkomen, besloot een van de verdachten in het water te springen. Een agent sprong echter achter hem en wist de verdachte aan te houden. Ook de andere jongen kon worden aangehouden. Een verdachte werkte niet mee en om hem onder controle te krijgen werd peperspray gebruikt.

Overlast
Het bleek overigens niet de eerste keer te zijn dat de verdachten overlast veroorzaakten die nacht. Eerder hadden ze op de ramen van het politiebureau geslagen, omdat ze een slaapplek zochten. Toen bleek dat de verdachten die niet kregen, waren ze op het midden van de weg gaan liggen voor rijdende voertuigen. 

De verdachten mochten uiteindelijk alsnog overnachten op het politiebureau, in een cel. 

Facebook / Politie Eindhoven

Laat je reactie achter