Paul Raats

Aangepaste Sport Awards te zien op Studio040

Studio040 zendt de uitreiking van de Sport Awards 2020 uit. De uitreiking van de sportprijs vindt plaats op 25 januari 2021.

Daarbij zal de uitreiking in een andere vorm gebeuren dan meestal het geval is. Door corona vindt die prijsuitreiking plaats in het decor van een sportcafé. Daar wordt gepraat over het afgelopen sportjaar. Ook worden er awards uitgereikt in drie nieuwe categorieën.

Die beslissing heeft de organisatie gemaakt omdat veel sportevenementen die in 2020 zouden plaatsvinden, niet door konden gaan. Denk aan de Olympische Spelen, aan 100 jaar (Groot) Eindhoven en het EK voetbal. Behalve topsporters kunnen ook veel amateursporters door de coronacrisis voor een groot deel hun hobby niet uitoefenen.

Nieuwe categorieën
Door het grotendeels stilgelegde sportjaar, wordt er bij de Sport Awards voor het eerst een Oeuvre Award uitgereikt. Die prijs valt ten deel aan een (oud-) sporter die de afgelopen 50 jaar een belangrijke bijdrage leverde aan Eindhoven als sportstad

Voor de beste vrijwilliger wordt een Vrijwilliger Award uitgereikt. Daarnaast is de categorie ‘Beste Sportinitiatief van Eindhoven’ in het leven geroepen.

Penning voor kampioenen
Daarnaast wordt de sportpenning voor kampioenen wel ‘gewoon’ uitgedeeld. Iedere sporter die in 2020 de eerste plek behaalde op een NK of een podiumplek opeiste op een EK of WK, maakt aanspraak op de penning.

Dit jaar wonnen zwemmers Ranomi Kromiwidjojo en Maarten Brzoskowski de Sport Award voor sportvrouw en -man van het jaar 2019.


Laat je reactie achter