advertentie Banner Siteli

Studio040

Aandoenlijk lerarenprotest bij Effenaar

Bij de Effenaar in het centrum van Eindhoven demonstreren duizenden leraren woensdag voor meer loon en lagere werkdruk. Ongeveer de helft van de basisscholen in de regio is dicht en docenten die er lesgeven zijn aan het staken.

'Trek het onderwijs uit het Slob', staat op een bordje. Daarmee wordt verwezen naar onderwijsminister Arie Slob die met dik 450 miljoen euro over de brug is gekomen. Maar dat eenmalige bedrag vinden de leraren 'niet structureel genoeg'. Er moet structureel geld bij en daar wordt woensdag voor gestreden.

Kinderen
Tussen de juffen en meesters staan ook redelijk wat kinderen. Niet elke ouder heeft blijkbaar een oppas kunnen vinden en dus wordt het kind meegenomen naar de Effenaar. Twee van die kids houden een bord omhoog met de tekst 'Wij zijn geen toprioriteit', met een bewuste spelfout.

Gemoedelijk sfeertje
De sfeer bij de Effenaar is gemoedelijk en op het podium gaat er bij de verschillende sprekers het één en ander mis. "Ik kan m'n eigen handschrift niet lezen", lacht een vertegenwoordiger van de Algemene Onderwijsbond. Zo daadkrachtig als het boerenprotest is het lerarenprotest woensdag niet.

Laat je reactie achter