advertentie Banner Profile Mekkes

Photo Prestige

Afellay vertrekt bij PSV: "Respectvol uit elkaar"

Ibrahim Afellay gaat weg bij PSV. Dat is conclusie na een gesprek tussen de aanvoerder van de A-selectie en de directie, dat meldt PSV op haar website.

De breuk volgt omdat het perspectief dat PSV ziet  ziet voor de ervaren middenvelder, niet strookt met zijn ambities. “We hebben Ibrahim uitgelegd wat in onze ogen zijn perspectief is en dat we denken dat dit niet past bij zijn ambities”, zegt technisch manager John de Jong. “Omdat we zo ontzettend veel respect hebben voor zijn loopbaan én de manier waarop hij zich na zijn terugkeer heeft gepresenteerd, zijn dat moeilijke gesprekken.”

Afellay stond afgelopen jaar onder contract bij de club, waar hij de jeugdopleiding doorliep en de nodige prijzen won. Zijn tweede periode bij de club was echter minder succesvol. Hoewel toenmalig trainer Mark van Bommel de teruggekeerde middenvelder de aanvoerdersband gunde, maakte hij amper speelminuten.

Afellay laat weten op de clubwebsite dat hij voelt dat zijn loopbaan niet ten einde is. De spelmaker laat ook weten zich pas sinds de winterstop volledig fit te voelen. De komende weken gaat hij zich beraden over zijn toekomst.

Technische manager John de Jong laat weten dat de middenvelder altijd welkom is bij de club. “We gaan echter goed uit elkaar en we rekenen erop dat het afscheid tijdelijk is. Ibi is en blijft een echte PSV’er. Qua voetbal zit zijn tijd bij PSV er nu op, maar onze deur staat altijd voor hem open.”

De voetballer zelf kijkt ook met een positief gevoel op het gesprek terug. “John en Toon zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend”, vertelt Afellay. “Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is. En daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV’er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf.”

Laat je reactie achter