Studio040 / Tim Vellinger

8 jaar met tbs voor man die gruwelmoord pleegde op Woenselse Markt

De 32-jarige Eindhovenaar die vorig jaar zomer op de Woenselse Markt een 28-jarige man uit Turnhout op gruwelijke wijze van het leven beroofde, is veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De man stak vorig jaar augustus de man neer. Dat gebeurde op een drukbevolkte Woenselse Markt, waar tweehonderd mensen ogenschijnlijk apathisch toekeken hoe het slachtoffer werd toegetakeld. Beelden van de dood van de man gingen vervolgens rond op social media. Een anonieme buurtbewoner zei destijds tegen Studio040 dat enkele omstanders de dader zeiden snel te moeten vluchten.

Volgens de rechtbank werd de Turnhoutenaar tien keer gestoken in zijn hoofd en bovenlichaam. Volgens de verdediging van de verdachte deed de Eindhovenaar dat omdat hij zich bedreigd voelde. Die vlieger gaat niet op volgens de rechtbank. Uit camerabeelden en audiobestanden blijkt namelijk dat de verdachte op zoek was naar een confrontatie. De verdachte is bovendien eerder veroordeeld voor geweldpleging, meldt de rechtbank.

Persoonlijkheidsstoornis
Uit onderzoek door een psycholoog en een psychiater blijkt het gedrag van de man deels bepaald door een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Omdat de kans op herhaling groot is, moet de maatschappij tegen de man worden beschermd. Daarom legt de rechtbank hem behalve acht jaar cel, ook tbs met dwangverpleging op. Daarnaast moet de man de nabestaanden van het slachtoffer 47.000 euro betalen.

Laat je reactie achter