7,5 miljoen euro voor de Tongelreep

Er wordt flink geïnvesteerd in de Tongelreep, met geld uit de Brainport Regio Deal. Er komt 7,5 miljoen euro beschikbaar vanuit het Rijk. Daarmee moet een multifunctioneel achtbaans bad worden gerealiseerd.

In dat bad moet onder meer topwaterpolo kunnen worden gespeeld. En er moeten voorzieningen in komen om 'innovatief te kunnen trainen'.

Het geld uit de Brainport Regio Deal en de plannen voor het nieuwe achtbaans bad komen bovenop het budget dat de gemeente Eindhoven beschikbaar had, 28,5 miljoen euro. Dat wordt nog altijd ingezet voor een zwembad voor een brede doelgroep in de regio: er kunnen zwemlessen gegeven worden en verenigingen kunnen er terecht. Een golfslagbad zoals het vroeger was, komt door de nieuwe financiele impuls dus niet terug.

Zwembad De Tongelreep was lang een hoofdpijndossier voor de gemeente Eindhoven. De geplande nieuwbouw van het zwembad bleek door gestegen bouwkosten veel duurder uit te vallen dan oorspronkelijk begroot. Waardoor wethouder Steenbakkers begin dit jaar dan maar besloot te gaan voor een goedkoper 'basiszwembad', met beperktere recreatievoorzieningen.

Het nieuwe achtbaans bad maakt het volgens de gemeente makkelijker om topsportevenementen te organiseren en draagt daarmee bij aan Eindhoven als 'zwemstad'.
advertentie Banner Baskuul Accountants