Studio040

739 bekeuringen voor smartphonegebruikers

Op de Oost-Brabantse snelwegen zijn tijdens touringcarcontroles afgelopen week in vijf dagen 739 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die hun smartphone gebruikten tijdens het rijden.

Overtreders kregen behalve een bekeuring ook uitleg over de gevaren van het gebruik van een smartphone achter het stuur. Specifiek wat voor negatieve invloed het heeft op zowel het rijgedrag als het reactievermogen van een bestuurder. 

Naast de boetes voor het gebruiken van een mobiele telefoon achter het stuur, werden ook 138 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen zoals bumperkleven, rechts inhalen en het negeren van een doorgetrokken streep. 

Politiechef Wilbert Paulissen van de Eenheid Oost-Brabant reed één dienst mee met een touringcar. 'De controle vanuit de bus is echt een geweldig middel. Je ziet zoveel meer. Ik heb het idee dat we het dubbele aantal automobilisten hadden kunnen bekeuren als we nog meer mensen in dienst hadden gehad.'

Bewustwording
Het doel van de controles is, naar eigen zeggen, om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. En maakt onderdeel uit van de  MONO-campagne om zowel fietsers als automobilisten tijdens het rijden geen sociale media te laten gebruiken. 


Laat je reactie achter