Een bijeenkomst van MKB'ers over online veiligheid Studio040

700.000 euro om Eindhovense MKB’ers te helpen

Het MKB (midden- en kleinbedrijf) is de motor van de lokale economie, vindt de gemeente Eindhoven. Het MKB heeft alleen vaak moeite zijn weg te vinden in de gemeentelijke organisatie. Met een MKB-plan en extra geld wil de stad daar iets aan doen.

Volgens de gemeente hebben 'goede initiatieven' vaak geen idee over bij wie ze moeten zijn voor financiering. Ook waar ze moeten aankloppen voor bijvoorbeeld een samenwerking is voor veel Eindhovense MKB’ers onduidelijk, laat gemeente weten.

Het ontbreekt dus niet aan dienstverlening richting MKB'ers - die is er volop. Juist door die omvangrijke dienstverlening ontbreekt het volgens de gemeente  aan duidelijkheid over wie, voor welke diensten, waar terecht kan.

Acht thema's
Het stadsbestuur wil dat veranderen en gaat daarom met het MKB-plan op acht thema’s uiteen zetten hoe MKB’ers beter geholpen kunnen worden. Die thema’s zijn digitalisering, arbeidsmarkt, internationale handel, start-ups, financieel, duurzaamheid, inkoop en regelgeving.

Voor die acht thema’s komen activiteiten om de dienstverlening ook daadwerkelijk te verbeteren. Behalve de gemeente werken onder meer Fontys en VNO-NCW mee aan het project.

Voor realisatie van het MKB-plan wordt door de gemeente 350.000 euro apart gezet. Daar komt nog eens 350.000 euro van het rijk bovenop.

Laat je reactie achter