Studio040| Alain Heeren

TU/e viert 65-jarig bestaan met opening van fotonica-instituut

Op de Eindhovense TU wordt een feestje gevierd. Maandagmiddag wordt het startschot gegeven voor het 65e academische jaar. De verjaardag wordt kracht bijgezet met de opening van het nieuwe instituut voor fotonica en quantumtechnologie.

Fotonica is een techniek waarmee computerchips mogelijk duizend keer zo snel gaan werken als ze nu doen. Het nieuwe instituut zal zich, als enige in Nederland, hier volledig op gaan richten. Bij de opening van de onderzoeksinstelling voert de bekende en vooraanstaande Nederlandse wetenschapper Robbert Dijkgraaf het woord. Ook de voorzitter van werkgeverskoepel VNO-NCW Ingrid Thijssen is aanwezig.

Trots

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e: “Ik ben trots dat dé Nederlandse boegbeelden van de wetenschap en het bedrijfsleven hier op de TU/e hun visie verkondigen. Dat wetenschap en industrie elkaar vinden, is tekenend voor deze universiteit, en haar rol als kloppend hart van de Brainport-regio."

Thema 

De thema van het lustrumjaar, is ‘Heroes like you’.  Daarmee wil de universiteit aan iedereen die zijn steentje bijdraagt aan de TU/e, in het zonnetje zetten: van hoogleraren en studenten, tot de vrouw van de catering. 

In 65 jaar tijd zijn zo’n 50.000 mensen afgestudeerd aan de TU/e en 6.000 mensen gepromoveerd. Ook kwamen er succesvolle start-ups voort uit de universiteit, zoals Prodrive en Smart Photonics.

Laat je reactie achter