Studio040

SGE: 5000 woningen erbij in regio

Als het aan de regiogemeenten ligt, gaat de komende drie jaar de schop de grond in voor de bouw van 5000 woningen. Dat zijn de gemeenten van het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) overeengekomen.

Zes bouwprojecten worden er genoemd. Het gaat om bouwprojecten aan de Kennedylaan vlakbij het Eindhovens station (825 woningen), in het Emmasingelkwadrant tussen de Witte Dame en het PSV-stadion (900), tijdelijke woonunits aan de Castiliëlaan in Woensel-Noord (700), in de centra van Helmond (900) en Geldrop (800) en de Aarlesche Erven in Best (880).  

De plannen zijn een uitvloeisel van de Woondeal, die kabinet, provincie en regiogemeenten vorig jaar sloten. 27.000 woningen moesten erbij komen, omdat er een enorm tekort is in de regio.  Met de zes projecten wil het SGE vaart maken en redelijk snel kunnen bouwen.

De versnelde woningbouw is pas mogelijk als de minister akkoord gaat met het voorstel van het SGE. Hier is een rijkspot van 48 miljoen euro mee gemoeid. Of dat geld er ook echt komt, is over een week of tien bekend.

Op de Castiliëlaan zou als eerste de schop de grond in gaan. Als alles volgens planning verloopt, wordt daar volgend jaar al gebouwd.

Laat je reactie achter