Rechtspraak.nl

5 jaar geëist voor witwassen online drugshandel

De officier van justitie eist een onvoorwaardelijke celstraf van vijf jaar tegen een 35-jarige Eindhovenaar. De man wordt verdacht van het witwassen van zijn drugshandel via cryptocurrencies.

Klanten konden online drugs kopen en betaalden vervolgens met bitcoins. In totaal kreeg de Eindhovenaar zo'n 182.520 euro bijgeschreven op verschillende rekeningen waar de man toegang tot had. Bij ontvangst werden de bedragen grotendeels contant opgenomen. Dit had als gevolg dat meerdere banken melding maakten van ongebruikelijke transacties. Hierdoor liep de 35-jarige verdachte tegen de lamp en werd in maart van dit jaar opgepakt. 

Het Openbaar Ministerie is overtuigd van zijn schuld en dat de Eindhovenaar als enige betrokken is. 'Deze meneer heeft na zijn arrestatie maandenlang gezwegen en kwam plotseling op de proppen met een verhaal waarin hij wijst op de betrokkenheid van anderen. Hij heeft echter geen enkel inzicht willen geven wie er betrokken zouden zijn. Wij geloven niets van zijn verhaal, sterker nog: uit alles blijk dat hij en niemand anders de schuldige is.'

Bewijzen
Daarbij zijn in zijn woning verschillende bewijzen gevonden. Zoals rekeningnummers die aan de Eindhovenaar gekoppeld kunnen worden en een telefoonnummer dat via een Duits onderzoek naar illegale handel op het dark web naar boven kwam. Ook vond de politie verschillende soorten drugs, zoals hasj, amfetamine en MDMA.

Over twee weken is de uitspraak.

Laat je reactie achter