Kinderen ontvangen een laptop Bibliotheek Eindhoven

450 laptops voor kinderen in Eindhoven en Waalre

Bibliotheek Eindhoven heeft met Stichting Allemaal Digitaal (SAD) 450 laptops geschonken aan kinderen in Eindhoven en Waalre.

De laptops werden bij elkaar verzameld door het hele land. SAD deed dat in samenwerking met overheden, maatschappelijke organisaties en de IT-sector. Vervolgens werden er 450 van die laptops aan de bibliotheek geschonken, die ze op haar beurt uitgedeeld aan wie ze het meest nodig had.

Door de coronacrisis is toegang tot internet voor jongeren en kinderen nog belangrijker geworden dan het al was. Dat, omdat wanneer de scholen sluiten, het onderwijs online doorgaat. Kinderen wiens ouders zich geen laptop kunnen veroorloven, lopen zo een leerachterstand op.

Geen eigen apparaat
Uit de inventarisatie van de bibliotheek bleek echter dat de behoefte aan laptops nog groot is. “Uit de inventarisatie bleek dat ruim duizend leerlingen niet over een eigen apparaat beschikken om goed mee te kunnen doen aan het digitale onderwijs”zegt mediacoach van de bibliotheek Jeroen de Vries. “De vierhonderdvijftig die we nu hebben mogen weggeven is dus niet voldoende. Maar het is een heel mooi en heel belangrijk begin.”

In tranen
De laptops werden onder meer geschonken aan leerlingen van basisschool Fellenoord. “In de tijd van corona kwamen we er echt achter dat niet ieder kind thuis een apparaat heeft voor het schoolwerk. Toen we elf gezinnen mochten melden dat ze een laptop zouden ontvangen konden ze het niet geloven. Ze waren in tranen van blijdschap.”

Laat je reactie achter