advertentie Banner Siteli

35 miljoen voor fotonicabedrijf

Het Eindhovense Smart Photonics kan een flinke investering tegemoet zien van maar liefst 35 miljoen euro.

Het bedrijf, dat sinds haar oprichting in 2012 gevestigd zit op de High Tech Campus, richt zich op het ontwikkelen van fotonica chips. Dat zijn chips die werken met lichtsignalen in plaats van stroomsignalen, waardoor apparatuur die gebruik maakt van dergelijke chips vele malen sneller en energiezuiniger kunnen werken. De techniek staat echter nog in zijn kinderschoenen.

De 35 miljoen wordt geïnvesteerd door een groep van verschillende partijen. De voortrekker van die groep is investeringsmaatschappij Innovation Industries. Andere partijen zijn het ministerie van Economische Zaken en Klimaat - via de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, de investeringstak van KPN, KPN Ventures, PhotonDelta en de huidige aandeelhouders van Smart Photonics.

Blij met geld
CEO van het bedrijf, Johan Feenstra, laat weten blij met de investering. “We kijken er naar uit om ons bedrijf naar een hoger plan te tillen en ons team uit te breiden. Daardoor kunnen we in grotere aantallen gaan produceren. Op die manier kunnen we ook onze klanten ondersteunen die op het punt staan om de eerste commerciële toepassingen op basis van onze technologie naar de markt te brengen. Ik ben erg dankbaar voor de ondersteuning die we hebben gekregen van onze investeerders, PhotonDelta partners en onze research partner TU/e om deze investering tot stand te brengen.”

Eerder had de Technische Universiteit Eindhoven een doorbraak op het gebied van fotonica.

Laat je reactie achter