VDL Groep

32 nieuwe, ‘Brabantse’ stadsbussen voor Eindhoven

VDL gaat 32 nieuwe, groene stadsbussen leveren aan Hermes. Met de nieuwe bussen zet Hermes een nieuwe stap in het plan om tegen 2025 met een geheel CO2-neutrale vloot te rijden. De nieuwe stadsbussen moeten vanaf januari 2022 rond gaan rijden in Eindhoven.

De ‘VDL Citea’s’, zoals de bussen heten, zijn meer dan 12 meter lang. Het betreft bovendien de eerste bussen van een nieuwe generatie. De batterijpakketten die de bus aandrijven zitten ingebouwd in de vloer van de bus, zodat er meer ruimte is voor passagiers. Per bus kunnen tot 110 mensen per keer vervoerd worden.

“Hermes heeft vier jaar geleden de nek uitgestoken om in Eindhoven te starten met wat toen de grootste elektrische busvloot van Europa was”, zegt VDL-directeur Willem van der Leegte. “Een fantastische mijlpaal die voor wereldwijde belangstelling heeft gezorgd. Dat Hermes nu de volgende stap zet door 32 nieuwe VDL Citea’s voor Eindhoven te bestellen, is exemplarisch voor de visie op het elektrificeren van het openbaar vervoer in de regio”

“Ik ben heel blij dat we met deze investering in een nieuwe zero emissie-stadsvloot verder kunnen bijdragen aan een sterker en schoner openbaar vervoer”, zegt Martijn Mentink, directeur van Hermes.

Behalve Hermes is ook de provincie betrokken bij de financiering van de stadsbussen. Een goede zaak, vindt Brabants gedeputeerde Christophe van der Maat. “Het openbaar vervoer staat onder druk door de gevolgen van corona, maar op deze manier helpen we elkaar om de gezamenlijk duurzaamheidsambities overeind te houden. Het mooiste is dat deze bussen in Brabant worden gemaakt. Deze forse investering is goed voor onze reizigers, Hermes, VDL en de provincie.”

Laat je reactie achter