Studio040

300 woningen bij Berenkuil in half jaar uit grond gestampt

Na een half jaar bouwen zijn de 300 studentenwoningen op het Eindhovense Slachthuisterrein klaar.

Woensdagavond werd dat gevierd door onder meer de gemeente en corporatie Woonbedrijf.

In juli werden de plannen voor de bouw vlakbij verkeersplein Berenkuil gepresenteerd. De woningen zijn bestemd voor internationale studenten, die in Eindhoven moeizaam  woonruimte kunnen vinden.

De woningen komen er vijftien jaar te staan. Zo snel als ze kunnen worden neergezet, zijn ze straks ook weer af te bouwen. De bouw is onderdeel van een actieplan om meer studenten te kunnen huisvesten. Eindhoven groeit, en is ook steeds populairder onder studenten. Met de 300 units moet de druk een beetje van de ketel worden gehaald. Naast dit soort projecten wil de gemeente uiteindelijk ook dat Fontys Hogescholen en de TU/e een bijdrage leveren, door op de onderwijscampussen woningen te bouwen.

De studentenunits zijn achttien vierkante meter groot, met eigen keuken en sanitair. De huurprijs bedraagt 400 euro per maand. Fietsenstallingen en wasruimtes zijn gemeenschappelijk.

De units staan vlakbij een woonwagenkamp. De woonwagenbewoners lieten eerder weten open te staan  voor het bouwproject, mits er uitzicht is op extra standplaatsen voor het woonwagenkamp in de nabije toekomst. Het is niet duidelijk hoe het met die onderhandelingen staat.

Laat je reactie achter