Alain Heeren - Studio040

Drie jaar celstraf voor man die aanvaller neerstak

Een 22-jarige man uit Valkenswaard, die in september 2019 een man neerstak, is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

De man liep met zijn vriendin op het Stratumseind. Een man probeerde zijn vriendin pootje te haken waarop de dader een schoppende beweging maakte naar het slachtoffer. De dader liep vervolgens door maar werd in zijn nek gesprongen door het slachtoffer. Ook kreeg de dader een klap.

De dader draaide zich vervolgens om en stak het slachtoffer twee keer, één keer in zijn onderarm en een andere keer in de zijkant van de borst. Daarbij raakte hij een nier, de lever en het longvlies. Het slachtoffer overleefde de steekpartij nauwelijks.

Verwijten
De rechtbank is van mening dat de verdachte te ver ging door zich te verweren met een mes. Ook wordt het de dader kwalijk genomen dat hij überhaupt een mes meenam naar een uitgaansgebied waarvan het bekend is dat er regelmatig opstootjes zijn. Daarnaast wordt het de man kwalijk genomen dat hij zichzelf niet aangaf. Pas na het delen van videobeelden waarop hij te zien was, kon hij worden opgepakt.

Eenmalig
Wat mee weegt in de uitspraak is dat de steekpartij een eenmalige misstap lijkt te zijn. Volgens deskundigen is de kans op herhaling klein.

Behalve de celstraf moet de verdachte een vergoeding van meer dan 2700 euro aan het slachtoffer betalen.


Laat je reactie achter