Politie Eindhoven

3 drugsverslaafden veroordeeld voor reeks misdrijven

Een Eindhovenaar en twee Helmonders zijn veroordeeld wegens afpersing, bedreiging en beroving van verschillende personen.

Het gaat om een 39-jarige Eindhovenaar en twee Helmonders van respectievelijk 29 en 25 jaar. De Eindhovenaar krijgt een celstraf van 240 dagen waarvan 69 voorwaardelijk. De 29-jarige Helmonder is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk. De 25-jarige Helmonder krijgt twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk.

De Helmonders spraken in november 2019 een man aan op de parkeerplaats langs de A270 in Nuenen. Daar bedreigden ze de man en pakten zijn autosleutels af. Vervolgens dwongen ze de man langs verschillende pinautomaten te rijden waar hij geld moest opnemen.

Soortgelijk misdrijf
Een soortgelijk misdrijf pleegden de daders twee maal in september. Slachtoffers werden gedwongen geld over te maken naar een rekening, of werden gedwongen te pinnen. Daarbij werden de slachtoffers bedreigd door de twee Helmonders.

De Eindhovenaar was bij een soortgelijke zaak betrokken en pleegde twee winkeldiefstallen.

Drugsverslaving
Alle drie de verdachten handelden om te voorzien in hun drugsverslaving. De straf voor de 29-jarige Helmonder valt hoger uit omdat hij eerder was veroordeeld voor een dergelijk misdrijf. Daarbij had hij een sturende rol en loog hij voor de rechtbank. De 15-jarige Helmonder gaf juist in een vroeg stadium openheid vna zaken.

Naast de celstraf moeten de verdachten zich laten behandelen voor hun drugsverslavingen. De Eindhovenaar en de 29-jarige Helmonder moeten bovendien meewerken aan begeleid wonen.

Laat je reactie achter