3 coronapatiënten minder in Eindhovense ziekenhuizen

Er liggen 159 coronapatiënten in de ziekenhuizen in regio Eindhoven. Dat zijn er drie minder dan een dag eerder. Het aantal patiënten met het virus dat op de intensive care ligt, blijft met 43 gelijk. Dat laten de woordvoerders van het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum weten.
In het Catharina Ziekenhuis liggen de meeste coronapatiënten, 104 in totaal, waarvan er 25 op de intensieve zorg liggen. In het MMC liggen 55 patiënten, van hen liggen er 18 op de IC.  

In beide ziekenhuizen is er de laatste 24 uur niemand overleden.

Uit het CZE weten gisteren acht patiënten ontslagen. Uit het MMC zijn er de laatste 24 uur negentien mensen ontslagen. Mensen die uit het ziekenhuis ontslagen worden zijn niet genezen van het virus, wel zijn ze sterk genoeg om thuis uit te zieken en aan te sterken.

Het RIVM updatet dagelijks het aantal inwoners dat per gemeente in het ziekenhuis ligt. Die cijfers verschillen van het aantal patiënten in de ziekenhuizen – niet iedere patiënt gaat naar een ziekenhuis in zijn eigen gemeente. De Eindhovense ziekenhuizen delen daarom dagelijks het patiëntenverloop met Studio040. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat er vandaag 79 Eindhovenaren met corona in het ziekenhuis liggen.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen