Goof Koene

2585 euro voor de scouting 'en er komt nog meer'

Door 2580km te fietsen heeft Goof Koene 2585 euro opgehaald. Het geld gaat naar scouting Roosevelt. Koene hoopt dat er nog meer geld ingezameld gaat worden tijdens de benefiet.

“Reis was fantastisch! Het ging veel beter dan verwacht”, begint Goof Koene enthousiast. “Het viel me mee hoe zwaar het was. Het grootste gedeelte was redelijk plat. In Spanje begon pas het echte werk, want toen was er een flinke klim. Gelukkig had ik toen al heel wat kilometers in de benen, dus die klim was redelijk makkelijk. Als je eenmaal aan het trappen bent dan kom je dus danig in een flow dat je alleen maar door wilt. Soms zat ik wel 6 uur per dag op de fiets.”

“Ik deed het vooral voor de persoonlijke uitdaging. Ik wilde kijken hoe ver ik kon gaan.” Op ongeveer driekwart van de reis kreeg Koene een persoonlijk bericht van de scouting. “Met dat berichtje wilden zij mij bedanken en sterkte wensen voor de rest van de reis”, vertelt Koene. “Ik zat toen in Zuid-Frankrijk. In de periode dat ik het bericht kreeg, was het even zwaar. Met dat berichtje kon ik er weer tegenaan.”

Er wordt nog een benefiet gehouden op 3 oktober. Koene hoopt nog een keer zo’n bedrag van bijna 2600 euro binnen te halen: “Maar elke euro is mooi meegenomen.”

Laat je reactie achter