RB DenBosch

240 uur werkstraf voor ontucht met leerling

Een leraar van De Rooi Pannen in Eindhoven is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur wegens het plegen van ontucht met een 16-jarige leerling.

Behalve de taakstraf krijgt de 31-jarige man ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van 176 dagen.

Het openbaar ministerie eiste een onvoorwaardelijke celstraf voor de man, maar de rechter vond dit te zwaar. Dit omdat het meisje zelf ook initiatief nam tot contact. Ook werd door haar en klasgenoten ‘uitdagende’ vragen gesteld tijdens de les en zou ze geen psychische schade hebben opgelopen door het handelen van de man.

Niettemin rekent de rechtbank het de man aan dat hij geen afstand van het meisje heeft gehouden en haar benaderde via Snapchat. Daar werd het gesprek seksueel van aard en kreeg hij pikante foto’s van het meisje toegestuurd. Als leraar en als volwassen man had de man dit moeten voorkomen.

De rechtbank rekent ook mee dat de man zijn werk als leraar is kwijtgeraakt en ook geen Verklaring Omtrent Gedrag meer kan krijgen. Met een onvoorwaardelijke celstraf was de man zijn huidige werk in de horeca ook kwijt geraakt.

Laat je reactie achter