Studio040

‘24 uur knallen’ toch mogelijk in Eindhoven

Eindhoven gaat enkele vergunningen geven aan horeca-gelegenheden om 24 uur open te blijven. Die stap gaat de gemeente zetten in het kader van een nieuwe proef die de gemeente gaat doen.

Het nachtleven in de stad is al langer onderwerp van gesprek. Eerder deden GroenLinks en D66 een voorstel om een dergelijke 24-uursvergunning te geven aan tien locaties voor vijf jaar. Dat vond het merendeel van de Eindhovense politiek te gortig.

Nu het voorstel is aangepast naar een proef voor twee jaar, met een beperkt aantal locaties, stemt het college er wel mee in. Alleen de huidige Eindhovense horeca maakt aanspraak om deel uit te maken van de proef, er mag dus geen horecabedrijf worden gestart speciaal voor het houden van 24-uursevenementen.

Wel wil het college nadrukkelijk een vinger aan de pols houden als het gaat om geluidsoverlast voor omwonenden. De evenementen moeten dus in goede harmonie gebeuren, om ze langdurig te kunnen laten plaatsvinden. Daarnaast wil het college dat er een speciaal telefoonnummer komt waar buurtbewonersgeluidsoverlast en andere soorten overlast kunnen melden.

Extra capaciteit
Om dat te kunnen realiseren moet er wel extra capaciteit gecreëerd worden bij politie en gemeente, zo schrijft het college. Om bij eventuele overlast te kunnen ingrijpen, is nu nog niet voldoende capaciteit. De criteria op basis waarvan de vergunningen kunnen worden uitgedeeld moeten nog worden vastgesteld door het college. Ook worden er evaluatiemomenten ingelast waarin de proef kan worden bijgesteld. 

Laat je reactie achter