SQ Vision

20 jaar cel voor moord in stacaravan Mierlo

De 39-jarige man die in februari 2020 een vrouw vermoordde in een stacaravan in Mierlo is veroordeeld tot 20 jaar cel. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant besloten.

Het lichaam van de vrouw werd op 14 februari 2020 aangetroffen in een stacaravan op een vakantiepark in Mierlo. Een man met drugsproblemen wurgde haar met een sjaal. De rechtbank stelt vast dat het niet anders kan dan dat de man de vrouw om het leven bracht.

Bovendien is er sprake van voorbedachte rade volgens de rechtbank. De bewuste avond zocht de verdachte via Google op “hoe maak je iemand dood” en “wegkomen met moord”. Ook erkent hij al 15 jaar rond te lopen met de interesse in necrofilie. Dat maakt het volgens de rechtbank duidelijk dat de dader al lang met het plan rond liep zijn fantasieën uit te voeren.

Daarbij probeerde de man het nog te doen voorkomen alsof het slachtoffer zichzelf van het leven had beroofd. Dat deed hij onder meer door foto’s van familieleden op het lichaam te leggen. Het slachtoffer kampte bovendien met psychische problemen, en dacht na over manieren om uit het leven te stappen. Daar maakte de man grof misbruik van, meent de rechtbank.

Straf
De rechtbank maakt zich ernstig zorgen over het feit dat de verdachte de moord pleegde met alleen als doel om zijn eigen behoefte te bevredigen. Het is daarom zaak de man zo lang mogelijk uit de samenleving te halen. Daarom krijgt hij 20 jaar cel. Ook moet de man zo’n 55.000 euro aan de nabestaanden betalen.

Laat je reactie achter