SQ Vision

Twee Eindhovenaren opgepakt voor brandstichting

De politie heeft donderdag twee mannen opgepakt wegens hun vermeende betrokkenheid bij een brandstichting bij een restaurant aan de Eindhovense Dommelstraat, vorig jaar.

De twee mannen, van 19 en 20 jaar oud, zouden om 4.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag 26 juni de brand hebben gesticht. De mannen bleken daarbij op een motor te rijden die gestolen was uit Geldrop.

Omdat het duidelijk was de de brand gesticht was, deed de recherche dezelfde dag sporen onderzoek. Een dag later werd de motor teruggevonden in een park. Behalve de brandstichting worden de mannen verdacht van motordiefstal. Bij de 19-jarige Eindhovenaar werd bij zijn arrestatie nog een gestolen motor aangetroffen.

'Ernstig vergrijp'
Waarom de mannen de brand stichtten is niet duidelijk. Volgens de politie gaat het om een ernstig vergrijp. “In dit geval had de actie van de daders nog veel grotere gevolgen kunnen hebben als de brand zich verder had kunnen uitbreiden,” zegt de coördinator van het onderzoek.

“De daders brachten door hun daad mensenlevens in gevaar. Boven het restaurant zijn appartementen gevestigd en je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de brand niet zo snel door de brandweer was geblust.“

Laat je reactie achter