179 Duizend euro voor ‘Bakkie040’

Trudo en Rotary Eeckaerde hebben 179.000 euro ingezameld voor een werkervaringsproject Bakkie040. Dat deden de woningcorporatie en de rotaryclub met een opzienbarend project.

Dat project heette ‘Iedereen onder dak.nu’. Met de campagne werd met een enorme poster op het Veemgebouw op Strijp-S, aandacht gevraagd voor dakloosheid. Meer dan 180 bekende en minder bekende Eindhovenaren verleende hun medewerking aan het project. De 179.000 euro werd opgehaald door sponsoring en donaties van bedrijven en inwoners.

Met het geld gaat Springplank040, initiatiefnemer van Bakkie040, drie locaties in de stad oprichten voor het tewerkstellingsproject. Met het project krijgen voormalig daklozen een opleiding tot barista. Springplank040, dat de zorg voor daklozen in de stad op zich neemt, wordt gefinancierd door de gemeente. Bakkie040 valt daar niet onder.

Thijs Eradus, van Springplank040 laat weten enorm blij te zijn met de opbrengst van de campagne. “Dit initiatief krijgt dankzij deze campagne en iedereen die daaraan mee heeft gedaan een vliegende start. Met Bakkie040 kunnen we onze kandidaten stappen laten zetten richting betaald werk. Zo brengen we ze ook op die manier ‘onder dak’. Het concept staat voor het verbinden met de wijk door vanuit een prettig woonomgeving heerlijke koffie te verkopen en een gesprekje met elkaar te hebben, van mens tot mens. We geven zo ook wat terug aan de wijk waar onze kandidaten wonen.”

'Broodnodige aandacht'
Ook directeur-bestuurder Theo van Kroonenburg van woningcorporatie Trudo blikt tevreden terug naar de campagne. “Ik had deze opbrengst vooraf niet durven dromen. En we zijn blij met de broodnodige positieve aandacht voor dakloosheid in deze stad, die inmiddels minimaal 350 daklozen en 80 bankslapers telt. Trudo draagt als woningcorporatie bij aan het leveren van huisvesting. En we onderzoeken de mogelijkheden voor een Bakkie040-inrichting in onze locaties”, aldus de directeur.

Laat je reactie achter