Paul Font Freide

1200 vakantietassen voor Mierlose kinderen

Basisschoolkinderen uit Mierlo krijgen vandaag een vakantiepakketje. Het is een actie van de organisatie van de Jeugdvakantieweek (JVW).

“De Jeugdvakantieweek kan dit jaar niet doorgaan helaas”, legt Paul Font Freide van de organisatie uit. “Maar we wilden tóch iets voor onze kinderen doen. Mensen met kinderen zullen in deze tijd goed nadenken op welke manier zij de zomervakantie willen invullen. Met de JVW wilden wij ook ons steentje bijdragen. En dus hebben wij een JVW Doeboek gemaakt.”
 
In het JVW Doeboek staan heel veel verschillende spellen, puzzels, kleurwedstrijden, bakopdrachten en challenges. Met de verschillende inleveropdrachten kunnen de kinderen prijzen winnen. Deze zijn gesponsord door verschillende bedrijven uit Mierlo.

Het gros hoefde het geld voor de boeken niet terug en schonk het als een donatie. Dat is erg fijn.

• Paul Font Freide, JVW

Paul Font Freide

In het begin werd er een oplage van tweehonderd doeboeken berekend. “We hebben de situatie rondom de coronamaatregelen aan de ouders uitgelegd en gezegd dat we in plaats van de week organiseren een doeboek maken. Velen hebben toen het boek besteld voor een kleine bijdrage”, gaat Font Freide verder.
 
Een van de sponsoren is GNT, ook in Mielro gevestigd. Toen GNT hoorde dat er een JVW Doeboek te koop zou worden gemaakt boden ze aan om mee te helpen. “Nu krijgen alle Mierlose kinderen op de basisschool een doeboek cadeau. Toen lag er weer een taak bij mij om alle ouders te bellen en het geld terug te storten. Het gros hoefde het geld voor de boeken niet terug en schonk het als een donatie. Dat is erg fijn, dan hebben we weer een buffer voor volgend jaar.”

Laat je reactie achter