1200 schoolkinderen op mega-zwemfeestje

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is maandag het startsein gegeven voor het grootste zwemfeestje van Nederland in Brabant.
Tot en met 13 maart duiken 1200 bovenbouwleerlingen van Eindhovense basisscholen het water in om samen te (leren) zwemmen. Het evenement wordt voor de vierde keer georganiseerd en is bedoeld om kinderen te leren over het belang van zwemvaardigheid, om ze te laten ervaren hoe leuk zwemmen is en om ze kennis te laten maken met verschillende watersportverenigingen.

In het kader van het 100-jarig bestaan van Eindhoven wordt deze editie van het zwemfeestje het grootste programma van de afgelopen vier jaar. Er zijn verschillende programma's voor zowel kinderen zonder zwemdiploma als met zwemdiploma's. Kinderen zonder zwemdiploma krijgen een eerste zwemles. Voor kinderen met een zwemdiploma is er naast een waterspelencircuit ook een kennismaking met watersportverenigingen zoals PSV Waterpolo, Aegir en de Reddingsbrigade.

Het grootste zwemfeestje is onderdeel van Heel Brabant Zwemt, een initiatief van BrabantSport, gemeente Eindhoven, KNZB en het ministerie VWS.  
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen