1100 zzp'ers kloppen aan voor financiële hulp

Zeker 1100 Eindhovense zzp'ers hebben inmiddels aangeklopt bij het ondernemersloket in de stad voor financiële ondersteuning. Ze lopen nu inkomsten mis door alle coronamaatregelen van het kabinet.
"In een paar dagen hebben we 1100 aanvragen binnengekregen. Normaal zijn dat er zo'n 200 per jaar. Veel zzp'ers hebben het moeilijk, ze zitten thuis. Onze ambtenaren werken hard om alle aanvragen te verwerken. We proberen zekerheid te bieden in deze lastige tijd", aldus wethouder Werk en Inkomen Yasin Torunoglu. 

Er is een landelijke regeling ingesteld voor ondernemers die gedupeerd zijn vanwege de coronacrisis. De regeling is vooral voor ondernemers die acuut in geldproblemen komen. Zij kunnen een uitkering aanvragen. Voor een gezin is dat 1500 euro, voor alleenstaanden 1200 euro.  Ook mensen met een flexcontract kunnen aankloppen voor financiële hulp.

Torunoglu: "Mensen die echt acuut in de geldzorgen zitten, krijgen een voorschot uitgekeerd. We proberen de wachttijd voor ondernemers te verkorten. Normaal is dat vier weken, maar met alle inzet hopen we dat dit maar twee weken hoeft te duren." 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen