Laatste editie van Meerhoven24, 08-09-2019 Studio040 / Raymond Bruijns

Meerhoven24 haalt €102.709 op voor Make-A-Wish

Tijdens de laatste editie van Meerhoven24, een estafette die vierentwintig uur duurt, is er 102.709 euro opgehaald voor Make-A-Wish.

Met het presenteren van de cheque, in bijzijn van algemeen directeur Hanneke Verburg van Make-A-Wish, komt er na tien edities een einde aan Meerhoven24. Een periode waarin ze meer dan 500.000 euro hebben opgehaald om de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te realiseren. Hoeveel wensen er precies zijn uitgekomen dankzij de organisatoren en estafettelopers is onduidelijk. 'Iedere wens kost natuurlijk een ander bedrag', vertelt Verburg. De non-profitorganisatie is vooral heel dankbaar voor al het harde werk van de organisatie en deelnemers. 'Het is jammer dat het gaat stoppen, maar hopelijk komt er nog iets voor de in plaats.'

Geen opvolging
Voor Fred Gundlach en de andere vrijwilligers achter Meerhoven24 komt er na tien edities een einde aan het evenement, want niemand was bereid om de organisatie over te nemen. Het op poten zetten van de vierentwintig uur durende estafette kostte teveel tijd en dat was voor Gundlach reden om de stekker eruit te trekken. 'Maar als iemand het overneemt, zijn wij de eerste die onszelf aanmelden om mee te helpen.' Terugkijkend op Meerhoven24, vindt Gundlach iets simpels als uitdelen van soep in het midden van de nacht aan lopers het mooiste moment. 

Begrip
Zowel de algemeen directeur van Make-A-Wish als de deelnemers hebben veel begrip voor het stoppen en lijken te beseffen hoeveel werk het kost om een dergelijk evenement te organiseren. Met gemengde gevoelens, trots, vermoeidheid én teleurstelling over het einde van Meerhoven24, lopen de estafettelopers voor de laatste keer langzaam door een erehaag en nemen hun medaille in ontvangst. 'The best for last', reageert één van de lopers op de vraag wat hij van het de laatste editie vond. 
Laat je reactie achter