rararadio

Rararadio is 10.000 euro aan apparatuur kwijt na diefstal

Het online radiostation Rararadio op Strijp-S is zwaar getroffen door een inbraak afgelopen nacht: zo'n 10.000 euro aan apparatuur is gestolen.

Volgens woordvoerder Twan Hofman waren meerdere personen betrokken bij de diefstal. "Een bewoner in de buurt én onze programmeur zagen figuren in zwarte kleding rond het pand lopen vlak voor het einde van de uitzending", zegt Hofman. "De dieven hebben bijna alles meegenomen uit onze studio. Een mengpaneel, microfoons, dj-apparatuur en videospullen. De hele studio is leeg. Op zwaar apparatuur na."

Ook bij Plug-in-City, het pand waar rararadio in zit, zijn spullen meegenomen. 

Strop is groot
Dat er zoveel meegenomen is, komt als harde klap aan bij de vrijwilligers. Rararadio is een onafhankelijk online radiostation in Eindhoven en wordt gerund door vrijwilligers. Vorig jaar won Rararadio de publieksprijs van de Eindhovense Cultuurprijs. Met het geldbedrag dat ze daarmee hadden gewonnen, is veel apparatuur gekocht. 

"De strop is erg groot. Door corona krijgen we alles voor eigen rekening. We leven van donaties", gaat Hofman verder. "Het is voor het eerst sinds het begin van Rararadio in 2018 dat er geen radio wordt gemaakt."  Maar de vrijwilligers geven niet op: "We hopen zo snel mogelijk weer radio te mogen maken. Het liefst morgen al."

Donaties
Om snel weer nieuw apparatuur te kunnen kopen, hebben de vrijwilligers een oproepje geplaatst op sociale media om op die manier aan donaties te komen. 

Laat je reactie achter