Studio040 - Alain Heeren

10 jaar cel en TBS voor Eindhovense serieverkrachter

De man die van 2017 tot en met 2019 meerdere minderjarige meisjes verkrachtte en aanrandde, is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging.

Dat is minder dan het Openbaar Ministerie wilde, het OM eiste 15 jaar met TBS voor M. Jonathan M. werd in juli 2019 opgepakt omdat hij een Franse toeriste had verkracht in de Genneper Parken. Een paar dagen later deed hij hetzelfde bij een vijftienjarig meisje. Toen M. vastzat bleek uit filmpjes en foto’s op zijn telefoon dat hij eerder slachtoffers had gemaakt.

In totaal heeft M. zich schuldig gemaakt aan drie verkrachtingen, vier aanrandingen en het plegen van ontucht met een aantal kinderen. Van de tien slachtoffers waren er acht tussen de twaalf en zestien jaar oud.

Door de filmpjes en foto’s op zijn telefoon maakte M. zich ook schuldig aan bezig van kinderporno. Ook is hij veroordeeld voor mishandeling van zijn toenmalige vriendin, in mei 2019.

Sadist
De rechtbank neemt mee in de strafmaat dat M. Zich op sadistische wijze vergreep aan zijn slachtoffers. Zijn handelen ging gepaard met geweld, bedreiging, vernedering, onderdrukking, manipulatie, chantage en valse beloften. Verschillende slachtoffers dachten zelfs dat zij de ontmoeting met de verdachte niet zouden overleven.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Ook wordt er rekening mee gehouden dat M. verminderd toerekeningsvatbaar is, hij zou een antisociale en narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben. Aan de slachtoffers die een schadevergoeding wilden, moet M. ruim 49.000 euro betalen.

Laat je reactie achter